+56959042011

Die evolusie van kaarte

Ek vertrou dat dit die middeljaar van ’99 was toe ek geboei was oor die inhoud in ‘n koevert met maroen-skaduwee wat my pa gekoop het toe hy van die werk af teruggekeer het. Net soos die grootte my aandag ongetwyfeld getrek het en as kind wat seëninge of geskenke moet oopmaak, het ek gevra of ek kan oopmaak en sien wat daar binne is. My pa het aan my geopenbaar dat dit iets belangriks was waaraan hy nie veel gedink het nie, en daarom moes hy dit eers oopmaak en deurlees. Binne die koevert was daar ‘n paar boekies, ‘n paar papiere en ‘n reghoekige vorm van plastiek, waarop UTI Bank (tans Axis Bank) verwys het.

Toe my pa later aan my bekend maak dat hy nie net sy banksaldo kan kontroleer nie, maar ook kontant kan uithaal uit ‘n masjien wat die reghoekige plastiek-ding gebruik, het my belang net soos energie geen perke geken nie! Dit was my eerste voorren van voorwaardelike kaarte. Tot my groot ontsteltenis dat ek op ‘n stadium in die lewe in die bank- en geldbedryf sou werk, waarvan ‘n stuk deur die opstartomgewing as fintech gevier is.

Van toe af tot nou het die onderneming verander van aantreklike strokies na skyfie-kaarte na van laat, kontaklose kaarte. Waardegebaseerde kaarte het nie onlangs ontwikkel om beter sekuriteit te bied nie, maar ook afbetalingskeuses vir die kopers vergemaklik. Voordat ons die segmente van ‘n Visa ondersoek, moet ons eers die historiese agtergrond beleef van hoe alles begin het.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *